Tabee 2020…

Tabee  2020……….

 

Ga eens zitten, we moeten even praten….

 

 

Of misschien toch Rollercoaster van Dany Vera, dé nummer 1 van de top 2000, wat past dit nummer voor mij bij dit jaar!

 

Wat een jaar was dit en het is nog niet voorbij. Wat een zware en bijzondere tijd komt er op ons af? We worden weer uitgedaagd in veerkracht tonen, aanpassen, bijstellen, regelen, flexibel zijn…..
Eens te meer is me duidelijk geworden: Leef met de dag, leef in het nu!
Angsten, zorgen en voorspellingen over de toekomst probeer ik los te laten, want het loopt toch altijd anders.

 

5 januari
Dat heb ik zelf ervaren toen op 5 januari mijn broer geheel onverwachts overleed. De dood, je kunt je er geen voorstelling van maken. En als het om je heen gebeurt, is het altijd nog bij de ander. Maar nu overkwam het ons gezin. In alle heftigheid hebben we een heel geliefd persoon moeten loslaten. Verdriet hebben, rouwen, hoe doe je dat…. 

 

19 januari
De yogalessen weer opgepakt. Zelfs als ik zelf heel veel pijn heb en lijd, kan lesgeven me zoveel brengen. Niet vluchten of vechten, maar even verstarren, accepteren dat al die gevoelens er zijn en ze ruimte geven. 

 

11 maart
Dromen durven doen; de lancering van Z.I.J.J.N! mijn Vitaliteits-, Yoga, en meer reis naar Griekenland.  Ik heb mijn Lifedesign gecreëerd en alles in één reis samengebracht. Een reis waarin alles mag ZIJN!

 

12 maart
Nederland in lockdown. Net nu ik veerkracht toonde en de draad weer ging oppakken, mijn reis wereldkundig had gemaakt, nieuwe aanmeldingen voor de yogalessen had moesten we noodgedwongen zoveel mogelijk thuis blijven.

Maar mijn creativiteit liet me niet in de steek. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Online yogalessen; contact blijven houden met mijn yogi’s , ervaringen uitwisselen wat de lockdown voor iedereen betekent. Zo bouwde ik mijn lifecoachpraktijk tijdelijk om in een yogastudio en gaf ik volgens mijn rooster de yogalessen online.

 

19 maart
Het prachtige gedichte ´Maar de lente wist het niet…`
X negativiteit
V omdenken, positiviteit, kalm blijven

 

25 maart
1 jaar Lifecoaching bij Carina & Yoga bij Carina; stilstaan bij successen.

 

4 mei
Mezelf als coach aangemeld voor gratis coaching voor zorgpersoneel .

 

7 mei
Samen met Suzan Blaauw (Eigenaar Blaauw coaching & advies – loopbaancoach) heb ik een “Powerboost voor ondernemer” ondergaan!

Mijn krachtkleur = Indigo ‘de gerespecteerde visionair’ diepzinnig, standvastig, gezaghebbend en strategisch.
Mijn balanskleur = Zalm ‘de speelse rebel’ levendig, humoristisch, sensueel en nieuwsgierig.

 

17 mei
Yes!! We kunnen naar buiten met de yogalessen. Door de prachtige lente, zomer en nazomer hebben we zoveel BuitenYoga’s kunnen doen, op geweldige locaties. 

 

18 mei
Afspraken voor Lifecoaching weer opgepakt, en wel buiten!

 

6 juni
De eerste van nog vele andere wandelingen met 3 vriendinnen; de ‘roze’ klompenpaden – wandeldames.

 

10 juni
Super leuke yoga workshop gegeven aan 14 mannen en vrouwen van Park Lingezegen. En zo ontstond de samenwerking met Park Lingezegen en de Yoga Experience door Park Lingezegen. Op verschillende plekjes in het park Yoga bij Carina. Volgend jaar weer!

 

14 juni
Verhuizing van mijn ouders. Vertrek uit het huis waar ik een hele fijne jeugd heb gehad. Hoe bijzonder dat het huis verkocht is aan de beste vriend van mijn broer. 

 

20 juni
Weekendje Zeeland met 3 hele dierbare vriendinnen; prachtig weer, lekker eten & drinken, een elektrische fiets, goeie gesprekken, heel veel humor… wat wil je nog meer?

 

1 juli
Inschrijving KVK –>> Support bij Carina; voor alle hulp in jouw officewerkzaamheden!

 

8 juli
Yes! De 1e aanmelding voor vitaliteitscoaching W.E.L.Z.I.J.N. Een nieuw product dat ik in het voorjaar heb ontwikkeld. Ontdekken dat je nog steeds flexibel kunt zijn in lichaam en geest, en dat je ‘vrij-uit jezelf’, een gelukkig mens kunt zijn?

 

27 augustus
Ik zie Sarah, ik word 50 jaar…      

9 jaar geleden vierde ik mijn verjaardag op Lefkas, samen met Sofie, Leonie, Makis, Theo en nog meer Griekse vrienden. Wat een geweldige tijd was dat! Een sabbatical waarin ik woonde en werkte als hostess in Griekenland. Veel geleerd, veel beleefd en genoten van het Griekse leven. Een van dingen die me altijd goed is bij gebleven, is dat je nooit exact een tijdstip moet afspreken. Maar altijd tussen 2 tijden in. Dan ben je altijd ‘op tijd’ zei Christos -de autoverhuurder- dan. Jij altijd met je klokje zei hij vaak; jij hebt de klok, maar wij hebben de tijd!!

 Hoe dubbel was deze verjaardag?! Voor het eerst vierde ik mijn verjaardag zonder mijn lieve broer, die deze leeftijd nooit zal vieren. Wat een gemis. Hij kon altijd zo genieten van een verjaardag. Dus dat het leven gevierd moest worden dat was zeker! En dat hij er ergens bij zou zijn, daar geloof ik in. Hij heeft nu ‘de tijd’.

En toen mij moeder vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, hoefde ik niet lang te denken. Een tijd lang heb ik hem niet meer gedragen, maar nu wil ik een nieuw horloge. Maar nu met een armbandje ernaast. Een armbandje dat ik samen met Anke Boerstal heb ontworpen:

  • 3 armbandjes bij elkaar: 3 was de geboortedag van Joris;
  • 6 bolletjes Bergkristal: Bergkristal reguleert energie en 6 was de geboortemaand van Joris;
  • een Robijntje, geeft kracht en energie en werkt activerend;
  • een Safiertje, bevordert geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht, zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken;
  • een klavertje 4 voor geluk;
  • en een bolletje met as van Joris, afgesloten met een gouden hartje dat komt van een gouden ring die we samen hebben geërfd.

Ik ga het horloge en de armband naast elkaar dragen. Zo breng ik de klok en de tijd samen en heb ik Joris altijd dichtbij.

 

1 september
3 Yoga workshops  voor de dames van het Vice Versa Vrouwennetwerk. 

 

4 september
Yes!! Nu ook in Huissen een locatie gevonden om zondagochtend binnen yoga te geven; het Gemeenschapshuis! 

 

5 september
Mijn eerste klus voor Support bij Carina; de website voor het Ontmoetingscentrum Doornenburg onderhouden en redesignen.

 

19 september
Verhuizing van mijn oudste tante, samen met mijn ouders ook nog mantelzorgen.

 

21 september
Een zaadje gepland met Maartje van Druyten (van Hier &nu comformfood) voor Ski Yogareizen en Wandel Yogareizen naar Oostenrijk. Als we COVID19 achter ons kunnen laten, hierover meer!

 

23 september
Reiki II behaald bij Jacqueline Verhaegh. Omdat mijn handen meer voelen dan ik kan bedenken!

 

4 oktober
De motor opladen met een paar dagen Zeeland; alleen maar slapen, eten & drinken, wandelen en lezen. Samen met een dierbare vriendin.

 

2 november
Allerzielen voor het eerst zo’n andere betekenis.

 

5 november
2e lockdown; niet treuren om wat niet kan, maar focussen op wat nog wél kan!! Wederom mijn praktijkkamer tot yogastudio omgebouwd.

 

19 november
Yes; we mogen weer samen in de zaal voor de yogalessen.

 

25 november
Nieuw !! Aroma Yoga XL; creatief zijn en onderscheiden met deze bijzondere extra lange yogales.

 

15 december
Wederom in lockdown; veerkracht tonen, aanpassen, bijstellen, regelen, flexibel zijn…..
Ik ga de yogalessen wederom online geven. En de kerstcadeautjes voor de laatste les gewoon bij de yogi’s thuis afgeven!

Wat zou er in de laatste 14 dagen van 2020 nog kunnen gebeuren dat de Rollercoaster er nog bij kan hebben?

Ik blijf een optimist en kijken naar wat ik wél heb en waardeer de kleine dingetjes. Dit is volgens mij precies wat COVID19 ons wil leren. 

Blijf gezond, geniet van de kleine dingen én van elkaar…. Tabee  2020…,

we zien elkaar volgend jaar!