BUITEN!Yoga of BuitenYoga… !?

2020 gaat de boeken in met Covid19, maar ook met mooie momenten in de BuitenYoga!

Toen in mei de maatregelen omtrent Covid19 werden versoepeld en het weer ook nog eens fantastisch was, ben ik direct met de yogalessen naar buiten gegaan. In augustus 2019 had ik daar al een start mee gemaakt bij BeachClub BUITEN! in Huissen. Aangezien dat een groot succes was, ging ik vol vertrouwen ook op de andere locaties BuitenYoga geven. In Bemmel in de tuin van het gemeentehuis en voor Doornenburg vond ik een fantastische locatie in een privétuin in Gendt.

 

Bovendien ging ik een samenwerking aan met Park Lingezegen en vond ik hele bijzondere plekjes in het Park waar ik ook wekelijks lessen heb gegeven.

 

Nu de maatregelen weer wat strenger zijn geworden en we weer even terug moeten naar de onlinelessen kijk ik met een grote glimlach terug op de mooie momenten van de afgelopen zomer. Kijk en glimlach mee !

 

BUITEN!Yoga – Huissen

Je leest het goed: BUITEN!Yoga, yoga bij BeachClub BUITEN! op de ligweide van het Zwanenbad aan de Badweg. Wat een magische plek is dat. Favoriet bij velen yogi’s die wekelijks naar de yogales komen, maar ook bij deelnemers die voor een enkele les meedoen.

De dagen dat de temperatuur ver in de 30 graden ging, was de les een uur vervroegd en hebben we met een aantal deelnemers na de les nog een ronde Zwanenbad gezwommen. Dat was echt een heerlijke combinatie!

 

BuitenYoga – Gendt

In een privétuin in het buitengebied van Gendt, waar de pony’s in de wei meekeken, vonden we nog zo’n pareltje om BuitenYoga te doen. In de zon of juist in de schaduw van de boom, alles was mogelijk. Genieten was het !

 

Yoga Experience Park Lingezegen

In het voorjaar ging ik de samenwerking aan met Park Lingezegen; beweging & vitaliteit op prachtige plekjes in Park Lingezegen! Eén zo’n mooi plekje is de Berg Idylle in Elst.

De Berg Idylle is een natuurgebied en rustplek. Hier wordt een ecologische stapsteen gecombineerd met een rustplaats voor bezoekers. EventArchitectuur ontwierp een langzaam oplopend terrassenlandschap, omringd door een gevarieerd bos. Vanuit de heuvel zijn diverse doorzichten naar het landschap gemaakt. 

De Berg Idylle ligt tussen de A325, Sillestraat en De Broekakkers.

 

Yoga Experience Park Lingezegen

Nog zo’n pareltje is de Bos Idylle in Bemmel.

In de Bos Idylle beleef je een bos. Het contrast tussen schaduw en licht als je tussen ontelbare boomstammen plotseling een open plek tegenkomt. Het dwaalgevoel op de slingerende paden. Je ontdekt de verrassend verschillende bouwwerkjes, zoals de Idyllepoort, een openluchttheatertje en natuurlijk de gereconstrueerde contouren van Kasteel Ressen.

In het hart van deze Kasteelresten in een oase van rust hebben wij onze matjes uitgerold!

De Bos Idylle ligt tussen de Hoeksehofstraat (nummer 2), Ressenstraat en Het Laantje. 

 

Yoga Experience Park Lingezegen

En wat dacht je van de Water Idylle in Elst, rand Arnhem Zuid (Rijkerwoerd).

De Water Idylle doet denken aan een ondergelopen weiland. Trottoirbanden liggen als bielzen verzonken in de klei, en leiden je rond het wateroppervlak. Een fijne plek om tot rust te komen.

De Water Idylle ligt in Het Waterrijk-Oost. Je komt bij de Water Idylle via de ingangen aan de Kampsestraat, de Rijkerswoerdsestraat en het Patrouillepad Zuid. 

 

Yoga Experience Park Lingezegen

Pocketpark de Poel! Wel eens van gehoord? 

Een verrassend stukje natuur zo dichtbij huis en zo speels ingericht. Ze zeggen een speelplaats voor kinderen. Maar ook een heerlijke plek voor BuitenYoga. Op de hoek Kattenleger – Kattenlegersepad, Bemmel.

 

En het Open Klaslokaal in Bemmel?
Oké het is een klein eindje van de doorgaande weg. Met de auto kun je er dus niet heel dichtbij komen. Maar met de fiets óf wandelend natuurlijk wel. En dan kom je in een oase van rust.

Het Openluchtklaslokaal ligt op Landgoed Doornik en leent zich voor vele doelen. Een lezing, toneelstuk of een andere voordracht voor een beperkt gezelschap. Dit kan allemaal zolang de natuur eromheen niet verstoord wordt. Met yogalessen brengen we juist een hele fijne energie in de natuur. Genieten met een hoofdletter G!!

 

Tot slot Landerij de Park in Elst.

Dit centrum voor natuurbeleving ligt middenin deelgebied De Park in Elst. Spelenderwijs kan jong en oud hier leren over de natuur. Er is een bijenstal, natuurspeelplaats, kinderboerderij en een waterspeeltuin. Je kunt er terecht voor ‘de meest verrassende middag in het groen’.

 

Naast de Landerij ligt een heel mooi binnenplaatsje, ook wel ‘Juweeltje’ genoemd. Wij hadden er een hele verrassende avond in het groen ?