Yoga bij Carina

Yoga ontdekken!

Wanneer doe je een keertje een half uurtje helemaal niets?

Je kent het waarschijnlijk wel; je bent (té) druk, je hebt – thuis en privé- veel bordjes in de lucht te houden, iedereen verwacht van alles van jou, misschien heb je al te veel stress en komt nauwelijks meer toe aan jezelf.

Bij Yoga bij Carina creëer je een moment voor jezelf. Kom je even tot rust, onttrek je je aan onze hectische maatschappij waarin van alles moet. Ga je voelen hoe het is om weer ‘vrij uit’ jezelf te zijn.

 

Sivananda Hatha Yoga

Ik geef Sivananda- yoga welke is afgeleid van Hatha yoga. De Sivananda-yoga legt de nadruk op de gezondheid en welzijn en is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

Er zit een vaste opbouw in mijn lessen zit. Zo gaat je lichaam na een paar weken houdingen herkennen en ga je zelf verschillen ervaren. We nemen altijd even de tijd om ‘aan te komen’ in een les. Dan gaan we een ademhalingsoefening doen. Gevolgd door de zonnegroet om je lichaam op te warmen, een buikspier- en armspieroefening en daarna verschillende yogahoudingen. Daar zitten soms uitdagende, pittige houdingen tussen. Maar ik zoek altijd naar balans tussen inspanning en ontspanning. En natuurlijk bepaal jij zelf tot hoever dat je wilt gaan. Ik neem je mee in al die houdingen en laat je bewust worden wat je allemaal voelt. Rust, balans en energie ervaren in je lichaam. En ontdekken dat ook jij nog steeds flexibel kan zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk.  Door bewust met het lichaam, geest en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder.

Als afsluiting zit er altijd een eindontspanning in. En als ik aan het einde van de les alle deelnemers weer zie zitten met een hele ontspannen uitstraling op hun gezicht dan word ik heel blij en denk ik: hier doe ik het voor!

Evenwicht in alle lessen en dus ook in jezelf door:

* aanspannen & loslaten
* activiteit & ontspanning
* inademing & uitademing

 

Niets zweverigs!


Of je nu beginner of gevorderde bent, lenig of juist helemaal niet. Dat maakt niet uit, yoga is écht voor iedereen!

Maar je doet yoga voor jezelf. Dus er is geen sprake van prestatie of competitie. Je oefent op je eigen niveau en leert dit te accepteren en te waarderen. Niets zweverigs, alleen maar ‘quality time’ voor jezelf!

 

5 hulpbronnen

Volgens de Sivananda Hatha Yoga zijn er vijf  hulpbronnen waar je altijd en overal op terug kunt vallen

  1. De asanas (houdingen)
  2. De ademhaling
  3. Goede ontspanning
  4. Gezonde voeding
  5. Positief denken & meditatie.

Wat betekent yoga voor mij?

Alle 5 genoemde hulpbronnen geven mij -zowel in de yogales als in het dagelijkse leven- in meer of mindere mate een houvast. Voor mij is yoga vooral thuiskomen bij mezelf, bewustwording, rust, balans en energie ervaren in mijn lichaam en ontdekken dat ik nog steeds flexibel kan zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Wat betekent yoga voor jou?

Wil je dit ontdekken en gaan beleven?

meld je aan voor 3 proeflessen

Lees de testimonials

Binnenkort meer informatie over de Yin Yogales die ik ga geven!!

De Yin Yoga is minder heel intensief bewegen, maar juist de tijd nemen voor je lichaam. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De lessen zijn veelal rustiger dan de Hatha Yogales.

 

Wat maakt Yin Yoga zo interessant?
  • De filosofie van Yin Yoga & de functionele Yoga (heup)anatomie, ieder lichaam is anders. IN de Yin Yoga is het niet belangrijk hoe een houding eruit ziet, maar hoe dat deze voor jou voelt.

  • Vijf elementen theorie; Metaal, Aarde, Vuur, Water en Hout. Op basis van deze elementen kan vastgesteld worden of dat je lichaam in balans is of niet.

  • TCM levensstijl en dieet. Als een van de bovengenoemde elementen uit balans is, kun je zelf door wijzigingen in dieet en of leefstijl de balans herstellen.

  • De Meridianen en Meridiaan Nidra. Wat wil jouw lichaam je vertellen? Ken je dat, dat je kwaaltjes of ongemak in je lichaam ervaart? Als je op onderzoek gaat welke Meridiaan op die plaats loopt, kun je al gauw verklaren waar dat ongemak vandaan komt. En ook dan je leefstijl of je dieet aanpassen voor balans.