Over mij….

Toen ik de pijn het hardst voelde, was de behoefte om ‘vrij-uit’ mezelf te kunnen zijn het grootst. Ik nam een besluit en ging mijn droom achterna!

Over mij…

In 2011 nam ik een 2e sabbatical.  Al jaren ervaarde ik disbalans in mijn werk. Ik was ergens heel goed in maar haalde er geen energie uit. In de 7 maanden waarin ik als hostess in Griekenland werkte, voelde ik hoe fijn het was te werken en tegelijkertijd te genieten. Er ontstond een droom! Ik ga werk doen dat bij me past op een plek waar ik het liefst ben.

 

Gevangen in een gouden kooi

Eenmaal terug in Nederland viel ik weer terug in mijn oude gewoonten. Er was een strijd in mijn hoofd. Enerzijds de baanzekerheid (mezelf gevangen voelen in een gouden kooi) en anderzijds de behoefte om “vrij uit” mezelf te kunnen zijn en dat te doen wat ik het liefst wil. Het kost het me alle energie. Echte vrijheid om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik het liefst wil lukte niet. Ondanks alle bezwaren nam ik een besluit. Ik leerde weer de regie over mijn eigen leven te nemen, mijn eigen lifedesign te creëren. Het roer ging om!

 

Over mij en hoe ik weer in verbinding kwam met mezelf

Ik volgde de Yogadocentenopleiding en van de financiële sector nam ik afscheid. Al snel gaf ik yogalessen en richtte ik mijn eigen onderneming op Yoga bij Carina. Ik geef Sivananda- yoga welke is afgeleid van Hatha yoga. De Sivananda-yoga legt de nadruk op de gezondheid en welzijn en is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

 

Er zit een vaste opbouw in mijn lessen. Zo gaat je lichaam na een paar weken houdingen herkennen en ga je zelfs al verschillen ervaren. Ik zoek altijd naar balans tussen inspanning en ontspanning, aanspannen en loslaten, inademing en uitademing. En natuurlijk bepaal jij zelf tot hoever dat je wilt gaan. Ik neem je mee in al die houdingen en laat je bewust worden wat je allemaal voelt.

 

Door bewust met je lichaam, geest en ademhaling bezig te zijn, wordt je lichaam gezonder. Dat is wat yoga mij gebracht heeft en wat ik wil delen. Het levert je energie op waardoor je je weer “vrij-uit” jezelf voelt. En dat is precies mijn missie!

4 redenen waarom je yoga wilt beoefenen!

Herken je jezelf in één of meerdere van deze vragen?

  • Waarom heb ik zoveel stress?
  • Hoezo heb ik zo’n last van mijn schouders?
  • Wat maakt dat ik me zo moe voel?
  • Hoe kan ik rust voor mezelf creëren?

Je wilt rust, balans, ontspanning en energie ervaren in je lichaam, omdat je dat van binnenuit voelt en niet omdat iemand vindt dat jij iets moet doen.

Wat ervaar je in Yoga bij Carina?

 1. Bewustwording van je gevoel;
 2. Leren je eigen grenzen herkennen;
 3. Voelen wat gezonde ademhaling jou kan brengen;
 4. Met compassie naar jezelf kijken.

waardoor je je vitaliteit vergroot en ontdekt dat je nog steeds flexibel kunt zijn in lichaam en geest.
Dat je ‘vrij-uit’ jezelf kunt zijn; een gezond en gelukkig mens!

Over mij en mezelf blijven ontwikkelen

Elk jaar wil ik een yoga opleiding volgen waarin ik mijn kennis over de diverse stijlen van yoga kan vergroten. Daarnaast wil ik me blijven verdiepen in de kennis die ik al heb.

Jaar Opleiding Waar
2023 Hands-on lesgeven, aanrakingen tijdens de yogales – Selle Postma Zweiersdal – Oosterbeek
2023 Down-to-earth Sjamanisme en oosterse geneeswijzen – Lilian Kluivers Zweiersdal – Oosterbeek
2021 Yoga Nidra – Monique en Michiel Hasselo Yoga Moyo – Zutphen
2021 Yin Yoga – Marieke Vliegen Lively Yoga – Maastricht
2019 Hormoon Yoga Therapie – Rinske Frederiks Kundalini Yoga – Wageningen
2019 Flow Yoga – Eric Staals Het Yogahuis – Doetinchem
2018 Hatha Yoga – Ram, Omkar & Kalyani Jain Arhanta Ashram – Sinderen