Yoga Specials

Aroma Yoga XL

Ook dit jaar zijn er Aroma Yoga XL gepland

Aroma Yoga XL … wat was dat ook alweer?

♥ XL, een lange les met een extra lange eindontspanning

♥ Yoga, afwisseling tussen bewegen & rust, aanspannen & ontspannen, inademen & uitademen

♥ Aroma, ondersteuning van de houdingen met essentiële oliën

Geuren worden via je reukorgaan (de neus) naar je hersenen gestuurd, naar de plek (het limbisch systeem) waar de hersenen herinneringen en emoties opslaan. Het ruiken of het inademen van de geur van een essentiële olie kan daarom dus effect hebben op zowel je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Iedere druppel olie die van een bloem, plant, struik of boom wordt geëxtraheerd heeft eigen unieke eigenschappen en dus ook een eigen werking. Daarom heb ik met zorg oliën uitgezocht die passen bij de Aroma Yoga XL les. Afhankelijk van de houding loop ik iedere keer met een andere olie langs de deelnemers, zodat je de olie goed kunt ruiken. Een extra verdieping voor elke houding.

Zomaar wat reacties op deze bijzondere les

Irene: een verwenmoment voor jezelf

Moeder van Irene: enorme aanrader

Suzan: Heerlijke Yogales waar in- en ontspanning elkaar afwisselen en essentiële oliën de ervaring versterken! Een echte aanrader!

Mirjam: De oliën geven echt meer verdieping in deze fijne yogales!

Bianca: Balans in chakra’s door etherische olie, ik voel meer energie stromen en merk dat ik weer meer in balans kom!

De datums voor Aroma Yoga XL

Zondagavond 26 november 2023

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 19.30-21.00 uur

Voor € 17.50 per persoon

 

Zondagavond 7 januari 2024

Oosterhout – YogaNoord

Van 19.30-21.00 uur

Voor € 17.50 per persoon

Yin Yoga met Meditatie

Een Yin Yoga les met een extra lange Meditatie.

De filosofie van Yin Yoga & de functionele Yoga (heup)anatomie, ieder lichaam is anders. Het is niet belangrijk hoe een houding eruit ziet, maar hoe dat deze voor jou voelt.

 

Vijf elementen theorie; Metaal, Aarde, Vuur, Water en Hout. Op basis van deze elementen kan vastgesteld worden of dat je lichaam in balans is of niet.

 

TCM levensstijl en dieet. Als een van de bovengenoemde elementen uit balans is, kun je zelf door wijzigingen in dieet en of leefstijl de balans herstellen.

 

De Meridianen en Meridiaan Nidra. Wat wil jouw lichaam je vertellen? Ken je dat, dat je kwaaltjes of ongemak in je lichaam ervaart? Als je op onderzoek gaat welke Meridiaan op die plaats loopt, kun je al gauw verklaren waar dat ongemak vandaan komt. En ook dan je leefstijl of je dieet aanpassen voor balans.

Yin Yoga – Meditatie XL

Zondagavond 29 oktober 2023

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 19.30-21.00 uur

Voor € 12,50 per persoon

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel slaap yoga genoemd. Het is een soort liggende meditatie, alleen je gehoor en gevoel zijn actief. Het is niet de bedoeling dat je tijdens de sessie in slaap valt, maar actief ontspant. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap.

 

We liggen het grootste deel van de les op de mat. Dus het is belangrijk dat je je warm hebt aangekleed, en een deken en kussentje gebruikt zodat je comfortabel kunt liggen.

 

Tijdens de Yoga Nidra bedenk je een persoonlijke Sankalpa. Een Sankalpa is een eenvoudige, korte, positieve intentie of besluit in de tegenwoordige tijd.

Voorbeelden hiervan zijn: ik vertrouw, ik ben gezond, ik ben liefde, ik voel me energiek.

Door een Sankalpa te kiezen plant je een klein zaadje in je gedachten. Kies iets wat jij op dát moment kunt gebruiken omdat er iets speelt in je leven of omdat er iets is dat extra aandacht nodig heeft. Dit gaat je weer helpen om dingen te bereiken die je graag wilt.

 • Dé voordelen van Yoga Nidra:

  • beter en dieper slapen
  • goed voor je concentratie, meer rust
  • meer creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem
  • helpt tegen angsten, depressie en burn-out

Yoga Nidra XL

Zondag 24 maart 2024

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 19.30-21.00 uur

Voor € 12,50 per persoon

Yoga bij Carina

Klankschalen Yoga

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen bestaan al heel lang en komen uit het Tibetaans Boeddhisme. In Nepal, India en Tibet werden ze gebruikt als:

♥ kommen om eten in te doen

♥ instrumenten om muziek te maken

♥ schalen om offers te brengen

Ze zijn gemaakt van verschillende soorten metaal (denk aan zilver, goud, koper, lood, ijzer of tin) of bijvoorbeeld kristal. Er zijn kleine, grote, dikke en dunne klankschalen, die allemaal hun eigen geluid produceren en hun eigen effect hebben.

Zo zouden kristallen klankschalen met hun geluid inwerken op de verschillende kristalsystemen in ons lichaam en de metalen schalen op de in ons lichaamsvocht opgeslagen metalen. Ervaringsdeskundigen omschrijven het effect van kristallen klankschalen als indringender dan het geluid van metalen klankschalen.

Hoe werken klankschalen precies?

Zoals gezegd produceren verschillende klankschalen verschillende geluiden. De ene maakt een diep, laag geluid en de ander geeft juist hogere tonen.

Deze geluiden werken als trillingen door in je lichaam. Je kunt de trillingen daadwerkelijk voelen in je lichaam, zeker als de klankschaal dichtbij staat. Omdat je lichaam voor 70% uit water bestaat, kun je je misschien voorstellen dat dit water reageert op de klanken. Je lichaam krijgt eigenlijk een soort innerlijke massage van de klanken.

Op deze manier kan het geluid ervoor zorgen dat blokkades in je lichaam sneller losgemaakt worden.

Hoe werkt yoga met klankschalen?

Klankschalen kunnen op verschillende manieren ingezet worden tijdens een yogales. Heel praktisch kunnen ze gebruikt worden om een oefening op een fijne manier te starten en eindigen.

 1. Verder zorgen de tonen ervoor dat je makkelijker in het hier en nu komt, omdat je simpelweg luistert naar het geluid en dus minder in gedachten zult zijn. En dat is mooi meegenomen omdat yoga met aandacht een veel groter ontspannend effect heeft dan wanneer je tijdens een houding aan iets anders denkt.
 2. Ook zorgen klankschalen ervoor dat je makkelijker ‘naar binnen keert’. Dus meer in contact met jezelf bent in plaats van dat je met de andere mensen in de yogales bezig bent. En daardoor ontspannen zowel je lichaam als je geest beter en laat je makkelijker weerstanden of vervelende gedachten los.
 3. Overigens zorgen de verschillende tonen van een klankschaal ook voor verschillende effecten. Lage klanken hebben meer ‘aardse rust’ tot gevolg, terwijl hogere klanken goed zijn om meer energie te krijgen.

Bron:wereldvanyoga.nl

Klankschaal Yoga XL

Zondagavond: 21 januari 2024

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 19.30-21.00 uur

Voor € 17,50 per persoon

Nieuwe datums voor specials eind 2024 volgen in september 2024.
Wil je een Aroma Special XL of één van de andere specials organiseren samen met je vriendinnen.
Neem dan contact op voor de mogelijkheden!