Yoga Specials

Aroma Yoga XL

Het was niet de vraag of, maar de vraag wanneer….

 

Eind vorige jaar hadden we een Aroma Yoga XL gepland. Jammer genoeg kon deze bijzondere Yoga XL niet doorgaan. Nu lijkt ons niets meer in de weg te staan. De Aroma Yoga XL komt eraan!

Aroma Yoga XL … wat was dat ook alweer?

* XL, een lange les met een extra lange eindontspanning

* Yoga, afwisseling tussen bewegen & rust, aanspannen & ontspannen, inademen & uitademen

* Aroma, ondersteuning van de houdingen met essentiële oliën

* Boekje met uitleg, zodat je tijdens de les alleen maar hoeft te luisteren en niets hoeft te onthouden!

 

De Aroma Yoga XL kost € 15,00 per persoon.

 

Geuren worden via je reukorgaan (de neus) naar je hersenen gestuurd, naar de plek (het limbisch systeem) waar de hersenen herinneringen en emoties opslaan. Het ruiken of het inademen van de geur van een essentiële olie kan daarom dus effect hebben op zowel je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

 

Bovendien ondersteunen essentiële oliën je immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem is essentieel in deze covid19 tijd en een verkoudheid of de griep op de loer.

 

Iedere druppel olie die van een bloem, plant, struik of boom wordt geëxtraheerd heeft eigen unieke eigenschappen en dus ook een eigen werking. Daarom hebben Sabrina (specialist in essentiële oliën) en ik met zorg oliën uitgezocht die passen bij de Aroma Yoga XL les. Afhankelijk van de houding loop ik iedere keer met een andere olie langs de deelnemers, zodat je de olie goed kunt ruiken. Een extra verdieping voor elke houding.

Zomaar wat reacties op deze bijzondere les

Irene: een verwenmoment voor jezelf

Moeder van Irene: enorme aanrader

Suzan: Heerlijke Yogales waar in- en ontspanning elkaar afwisselen en essentiële oliën de ervaring versterken! Een echte aanrader!

Mirjam: De oliën geven echt meer verdieping in deze fijne yogales!

Bianca: Balans in chakra’s door etherische olie, ik voel meer energie stromen en merk dat ik weer meer in balans kom!

De datums voor Aroma Yoga XL

Zondagavond 24 oktober 2021

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 19.30-21.00 uur

 

Vrijdagavond 5 november 2021

Oosterhout – Yogastudio van YogaNoord

Van 19.45-21.15 uur

 

Zondagmiddag 12 december 2021

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 15.00-16.30 uur

 

Nieuwe datums voor 2022 volgen in september 2022.
Wil je een Aroma Special XL samen met je vriendinnen organiseren. Neem dan contact op voor de mogelijkheden!

Yin Yoga met Meditatie

Een Yin Yoga les met een extra lange Meditatie.

De filosofie van Yin Yoga & de functionele Yoga (heup)anatomie, ieder lichaam is anders. Het is niet belangrijk hoe een houding eruit ziet, maar hoe dat deze voor jou voelt.

 

Vijf elementen theorie; Metaal, Aarde, Vuur, Water en Hout. Op basis van deze elementen kan vastgesteld worden of dat je lichaam in balans is of niet.

 

TCM levensstijl en dieet. Als een van de bovengenoemde elementen uit balans is, kun je zelf door wijzigingen in dieet en of leefstijl de balans herstellen.

 

De Meridianen en Meridiaan Nidra. Wat wil jouw lichaam je vertellen? Ken je dat, dat je kwaaltjes of ongemak in je lichaam ervaart? Als je op onderzoek gaat welke Meridiaan op die plaats loopt, kun je al gauw verklaren waar dat ongemak vandaan komt. En ook dan je leefstijl of je dieet aanpassen voor balans.

Yin Yoga – Meditatie XL

Zondagmiddag 23 januari 2022

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 15.00-16.30 uur

Voor € 12,50 per persoon

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel slaap yoga genoemd. Het is een soort liggende meditatie, alleen je gehoor en gevoel zijn actief. Het is niet de bedoeling dat je tijdens de sessie in slaap valt, maar actief ontspant. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap.

 

We liggen het grootste deel van de les op de mat. Dus het is belangrijk dat je je warm hebt aangekleed, en een deken en kussentje gebruikt zodat je comfortabel kunt liggen.

 

Tijdens de Yoga Nidra bedenk je een persoonlijke Sankalpa. Een Sankalpa is een eenvoudige, korte, positieve intentie of besluit in de tegenwoordige tijd.

Voorbeelden hiervan zijn: ik vertrouw, ik ben gezond, ik ben liefde, ik voel me energiek.

Door een Sankalpa te kiezen plant je een klein zaadje in je gedachten. Kies iets wat jij op dát moment kunt gebruiken omdat er iets speelt in je leven of omdat er iets is dat extra aandacht nodig heeft. Dit gaat je weer helpen om dingen te bereiken die je graag wilt.

  • Dé voordelen van Yoga Nidra:

    • beter en dieper slapen
    • goed voor je concentratie, meer rust
    • meer creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem
    • helpt tegen angsten, depressie en burn-out

Yoga Nidra XL

Zondagmiddag 19 december 2021

Huissen – Gemeenschapshuis

Van 15.00-16.30 uur

Voor € 12,50 per persoon

Yoga bij Carina