2 jaar Bij Carina

2 jaar Bij Carina

25 maart 2021; Het is vandaag alweer 2 jaar geleden dat ik, samen met mijn ouders en mijn broer, bij de KvK zat om me al als ZZP-er te laten registreren. Twee jaar Bij Carina. En wat is er in die tijd veel gebeurd!

 

Heb jij je wel eens afgevraagd wat mijn logo betekent?

2 jaar verder schiet me opeens te binnen dat ik nog nooit heb gedeeld, hoe mijn bedrijfsnaam en het logo is ontstaan. Een mooi moment om dat nu te delen!

 

Samen met Carlo Bongers, ben ik in de reis van de golden cirkel ingestapt. Waarom? Hoe? Wat? zijn belangrijke vragen die ik in die reis heb beantwoord, waarmee ik de basis van m’n onderneming heb neerzet. Een basis van waaruit ik verder kon/kan groeien. Met mijn Business Coach Lidwina Brusche, heb ik daar een verdere verdiepingsslag in gemaakt.

 

Met de bedrijfsnaam ‘Bij Carina’ in Lifecoaching en Yoga wil ik voor jou bereikbaar zijn. Heel laagdrempelig, waarbij je het gevoel hebt dat je mag zijn wie je bent.

 

“Bij” is niet alleen een voorzetsel, maar “een bij” is ook een van de vlijtigste en nuttigste onder de insecten! Bijen zijn zeer oude symbolen voor het verwezenlijken van het onmogelijke. 2 jaar Bij Carina

 

De basis van mijn logo -het bijenraad- is daar dan ook van afgeleid. Aan het bijenraad zitten 3 blaadjes, schildjes, maskertjes, net hoe je het uit wil leggen. Qua vorm passen ze, als je ze dichtslaat, precies op het bijenraad. Het zijn schildjes, maskers die jou beschermen, maar die je ook in de weg kunnen zitten. Als ze te overdadig aanwezig zijn weerhouden ze jou ervan om een goede verbinding met jezelf te maken. Om dat te doen wat je het liefst wilt.

 

Mijn missie

En dan kom je uit bij mijn missie “ik help mensen weer vrij-uit zichzelf laten voelen”

 

Lifecoaching

In Lifecoaching ga ik samen met jou je vraagstuk ontmaskeren, de brij aan emoties, overtuigingen, hekelpunten en barrières die je in mijn leven ervaart ontrafelen. Dingen die jouw geluk in de weg zitten. Door je patronen, beschermingsmechanismen, overtuigingen te ontmaskeren, gaan de blaadjes open. Mijn Lifecoaching is de enige coaching die je op mentaal en fysiek niveau helpt jouw vraagstuk tot de kern te ontrafelen. Waarin elementen vanuit de yoga je ondersteunen. Niets zweverigs, wel verhelderend!

 Vitaliteitscoaching

In de Vitaliteitscoaching ga ik samen met jou in het programma W.E.L.Z.I.J.N. op 4 essentiële thema’s jouw vitaliteit vergroten. Ongezonde gewoontes laat je los waardoor er ruimte komt voor nieuwe positieve gewoonten in je leven op het gebied van gezonde voeding, beweging, sociale contacten en gedachten.

 Yoga

Maar ook in de Yoga krijg je ook inzichten over jezelf. Mijn yogales is de enige Sivananda yogales die je leert

  • met compassie naar jezelf te kijken.
  • wat gezonde ademhaling jou kan brengen.
  • weer bewust te worden van je lichaam; je ontwikkelt lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen;
  • je eigen grenzen te herkennen; je balans, coördinatie en concentratie verbetert en stress te verminderen;

waardoor je je vitaliteit vergroot en ontdekt dat je nog steeds flexibel kunt zijn in lichaam en geest.
Dat je ‘vrij-uit’ jezelf kunt zijn; een gezond en gelukkig mens!

 

Waarom deze kleuren in mijn logo?

De kleuren in mijn logo zijn met zorg gekozen. Toeval of niet, maar de hoofdkleur het groen-blauw (Turkoois) is ook nog eens mijn lievelingskleur! Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) groen-blauw zijn: ontspanning, kalmte, vredig, geeft heldere gedachten en bevordert de intuïtie. Groen-blauw staat in verband met helder bewustzijn en ruimte. Zo treffend en zo passend in alles wat ik doe!

 

Oranje de kleur van plezier, speelsheid, enthousiasme, fascinatie, geluk, creativiteit, vastberadenheid, aantrekkingskracht, succes, aanmoediging en stimulatie. Voor het menselijk oog is oranje een zeer warme kleur dus geeft het ook het gevoel van warmte.

 

Geel staat voor energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid.

 

Komt het lettertype in mijn huisstijl uit de lucht vallen?

Ook het lettertype in mijn huisstijl, UBUNTU, heeft een diepere betekenis.

 

Een antropoloog stelde een spel voor aan de kinderen van een Afrikaanse stam (zie foto). Hij zette een mand vol fruit bij een boom en vertelde de kinderen dat degene die er het eerste was, de zoete vruchten had gewonnen. Toen hij zei dat ze moesten rennen, pakten ze elkaars hand en renden samen.2 jaar bij Carina

 

Daarna zaten ze samen te genieten van hun lekkernijen. Toen de antropoloog hen vroeg waarom ze samen naar het fruit liepen, terwijl een van hen al het fruit voor zichzelf had kunnen krijgen, zeiden ze: “UBUNT”. Hoe kan een van ons gelukkig zijn als alle anderen verdrietig zijn?” ‘UBUNTU’ in de Xhosa-cultuur betekent: “Ik ben omdat wij zijn”. Wat zou de wereld er prachtig uitzien als iedereen zo zou denken!

Bron: Christianne Putting – Children of the new earth