Ustrasana

Ustrasana

Ook wel Kameel genoemd is een uitdagende yanghouding. Maar ik zeg altijd yoga is voor iedereen. Je oefent op je eigen niveau en leert dit te accepteren en te waarderen. En juist die uitdagende houdingen geven de mogelijkheden tot groei. Met de juiste handvatten zijn er zoveel meer mogelijkheden in deze houding en kun je de Kameel in stapjes opbouwen!

 

Voordelen van Ustrasana

Zoals je ziet is het een achteroverbuiging die ervoor zorgt dat het gebied van het hart wordt geopend. De energie kan volop stromen door het hartgebied. Ook stretch je de gehele voorkant van het lichaam; je buikspieren en borstspieren.

Daarbij train je de flexibiliteit in de ruggengraat. De achterkant van het lichaam wordt versterkt: de rugspieren, bilspieren en hamstrings.
Waar niet zo gauw aan gedacht wordt is dat ook de heupbuigers en de quadriceps een stretch krijgen. Dit gedeelte is bijvoorbeeld bij hardlopers maar ook bij andere sporten een gebied waar veel weerstand ervaren wordt. De spieren worden door het lopen korter. Deze houding werkt er aan mee om deze gebieden een stretch te bezorgen. Zie hier ook weer hoe mooi yoga aanvult op sporten!

 

Waarom zijn Yoga Heupopeners eigenlijk zo belangrijk?

Het gebied rondom je bekken is een belangrijk gebied in je lichaam.

 

Fysiek gezien is je bekken eigenlijk het centrum en de basis vanuit waar de rest van je lichaam beweegt. Je benen kunnen helpen om vooruit te bewegen en te lopen doordat ze verbonden zijn met het bekkengebied. En ook je ruggengraat stapelt zich wervel voor wervel netjes omhoog vanuit het bekken.

 

Emotioneel gezien slaat je veel emoties op in dit gebied. De emoties kunnen voor zowel fysieke, mentale als energetische blokkades in je lichaam zorgen. Yoga Heupopeners kunnen helpen om deze blokkades in bepaalde plekken van dit gebied weer op te heffen. In het begin voelen deze houdingen dan ook oncomfortabel, dit komt mede door de opgeslagen emoties in dit gebied.

 

Een mentaal voordeel van de Kameel is dat je je energieker gaat voelen.