Ondernemen is pionieren én vertrouwen blijven houden!

BUITEN!Yoga bij Carina

Met BUITEN!Yoga in Huissen heb ik gisteren blije en enthousiaste mensen gemaakt!

Het weer was heerlijk. Oké het waaide wel wat, maar dat gaf ook een heerlijke ruis door de blaadjes van de bomen. En de zon liet zich heel regelmatig zien, wat aangenaam warm aanvoelde. Het fijne van de grasweide bij het Zwanebad is dat het schoon is. Dus de onderdoeken voor onder de yogamatjes waren niet nodig. De opkomst voor een eerste keer was super. Dat er zaterdag een krantenartikel in de Gelderlander stond was voor mij écht een cadeautje. Met 8 deelnemers, waarvan 2 nog nooit yoga hadden gedaan, zijn we de les begonnen. Hoe leuk zou dát zijn geweest: even dachten we dat er ook een man zou aansluiten, maar die sprong het water in om baantjes te gaan zwemmen.

 

Dan ga ik starten met de les en ook spelen met de ‘elementen’. Door de wind moest ik iets harder praten, anders zouden mijn instructies misschien niet te horen zijn. En omdat de ligweide ietsje afloopt, koos ik ervoor om de deelnemers in sommige houdingen andersom te laten liggen. Als je hoofd lager ligt dan je lichaam, ligt dat niet fijn.

 

Ik geef Hatha Yoga volgens de Shivananda stijl. Dat betekent dat er altijd een vaste opbouw in mijn lessen zit. Eerst nemen we even de tijd om aan te komen in een les. Dan gaan we een ademhalingsoefening doen. Gevolgd door de zonnegroet om je lichaam op te warmen, een buikspier- en armspieroefening en daarna de verschillende yogahoudingen. Daar zitten soms uitdagende, pittige houdingen tussen. Maar ik zoek altijd naar balans tussen inspanning en ontspanning. Als toetje zit er altijd een eindontspanning in. En als ik aan het einde van de les alle deelnemers weer zie zitten met een hele ontspannen uitstraling op hun gezicht dan word ik heel blij en denk ik: hier doe ik het voor!

 

Aansluitend hebben we een consumptie genomen bij Beachclub BUITEN! Het is belangrijk om na een yogales goed te drinken, zodat de afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten. Ik hou van mensen dus ik vind het sociale aspect hier ook heel belangrijk in, even samen op het terras ervaringen delen. Iedereen vond het een heerlijke les en het was heel fijn dat het in de buitenlucht was. Voor herhaling vatbaar dus! En tot slot zorgt zo’n moment er ook voor, dat je weer helemaal alert wordt. Door de yoga wordt je parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd. Dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Door samen wat te drinken, krijgt je lichaam weer de tijd om ‘wakker’ te worden. Want als je na een yogales weer deelneemt aan het verkeer, moet je wel weer scherp zijn.