Carina Claassen

Carina Claassen

Meditation Lead

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Wie ben ik?

Toen ik de pijn het hardst voelde, was de behoefte om ‘vrij-uit’ mezelf te kunnen zijn het grootst. Ik nam een besluit en ging mijn droom achterna!

In 2011 nam ik een 2e sabbatical.  Al jaren ervaarde ik disbalans in mijn werk. Ik was ergens heel goed in maar haalde er geen energie uit. In de 7 maanden waarin ik als hostess in Griekenland werkte, voelde ik hoe fijn het was te werken en tegelijkertijd te genieten. Er ontstond een droom! Ik ga werk doen dat bij me past op een plek waar ik het liefst ben.

 

Eenmaal terug in Nederland viel ik weer terug in mijn oude gewoonten. Er was een strijd in mijn hoofd; enerzijds baanzekerheid en anderzijds een gouden kooi waarin ik me gevangen voelde. Het kost het me alle energie. Echte vrijheid om te kunnen zijn wie ik ben en te doen wat ik het liefst wil lukte niet. Ondanks alle bezwaren nam ik een besluit. Ik leerde weer de regie over mijn eigen leven te nemen, mijn eigen lifedesign te creëren. Het roer ging om!

Ik volgde de Yogadocentenopleiding en van de financiële sector nam ik afscheid.

 

Al snel gaf ik yogalessen en richtte ik mijn eigen onderneming op Yoga bij Carina. Ik geef Sivananda- yoga welke is afgeleid van Hatha yoga. De Sivananda-yoga legt de nadruk op de gezondheid en welzijn en is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

 

Er zit een vaste opbouw in mijn lessen. Zo gaat je lichaam na een paar weken houdingen herkennen en ga je zelfs al verschillen ervaren. Ik zoek altijd naar balans tussen inspanning en ontspanning, aanspannen en loslaten, inademing en uitademing. En natuurlijk bepaal jij zelf tot hoever dat je wilt gaan. Ik neem je mee in al die houdingen en laat je bewust worden wat je allemaal voelt.

 

Door bewust met je lichaam, geest en ademhaling bezig te zijn, wordt je lichaam gezonder. Het levert je energie op waardoor je je weer “vrij-uit” jezelf voelt. En dat is precies mijn missie!

 

4 redenen waarom je yoga wilt beoefenen!

Herken je jezelf in één of meerdere van deze vragen?

  • Waarom heb ik zoveel stress?
  • Waarom heb ik zo’n last van mijn schouders?
  • Waarom voel ik me zo moe?
  • Hoe kan ik rust voor mezelf creëren?

Je wilt rust, balans, ontspanning en energie ervaren in je lichaam, omdat je dat van binnenuit voelt en niet omdat iemand vindt dat jij iets moet doen.

 

Waarom Yoga bij Carina?

Mijn yogales is de enige Sivananda yogales die

  1. je leert met compassie naar jezelf te kijken.
  2. je leert wat gezonde ademhaling jou kan brengen.
  3. je weer bewust laat worden van je lichaam; je ontwikkelt lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen;
  4. je leert je eigen grenzen te herkennen; je balans, coördinatie en concentratie verbetert en stress te verminderen;

waardoor je je vitaliteit vergroot en ontdekt dat je nog steeds flexibel kunt zijn in lichaam en geest. Dat je ‘vrij-uit’ jezelf kunt zijn; een gezond en gelukkig mens!

 

Niets zweverigs!

Of je nu beginner of gevorderde bent, lenig of juist helemaal niet, dat maakt niet uit. Je mag zijn wie je bent, je leert op je eigen niveau.

 

Mezelf blijven ontwikkelen:

 

jaar Opleiding waar
2021 Yin Yoga Lively Yoga – Maastricht
2019 Hormoon Yoga Therapie Rinske Frederiks – Kundalini  Yoga Wageningen
2019 Flow Yoga Het Yogahuis – Doetinchem
2018 Hatha Yoga Arhanta Yoga – Sinderen

Ja, ik wil 3 proeflessen!

Classes