Yogalessen

Hatha Yoga

Ik geef Hatha Yoga. Hiermee ontwikkel je lenigheid, kracht, compassie en uithoudingsvermogen. Bovendien verbetert je ademhaling, coördinatie, concentratie en balans. En tot slot heel waardevol: het vermindert stress waardoor je drukte, werk, eigenlijk alles wat je veel energie kost makkelijker aankunt en relativeert. Door Hatha yoga neemt je bewustzijn toe en je wordt creatiever in denken en doen.

Ik geef Sivananda- yoga welke is afgeleid van Hatha yoga. De Sivananda-yoga legt de nadruk op de gezondheid en welzijn en is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

Er zit een vaste opbouw in mijn lessen. Zo gaat je lichaam na een paar weken houdingen herkennen en ga je zelfs al verschillen ervaren. Ik zoek altijd naar balans tussen inspanning en ontspanning, aanspannen en loslaten, inademing en uitademing. En natuurlijk bepaal jij zelf tot hoever dat je wilt gaan. Ik neem je mee in al die houdingen en laat je bewust worden wat je allemaal voelt.

 

Niets zweverigs!

Of je nu beginner of gevorderde bent, lenig of juist helemaal niet. Dat maakt niet uit, yoga is écht voor iedereen! Maar je doet yoga voor jezelf. Dus er is geen sprake van prestatie of competitie. Je oefent op je eigen niveau en leert dit te accepteren en te waarderen. Niets zweverigs, alleen maar ‘quality time’ voor jezelf!

 

Sivananda Hatha Yoga

Volgens de Sivananda Hatha Yoga zijn er vijf 5 hulpbronnen waar je altijd en overal op terug kunt vallen

  1. De asanas (houdingen)
  2. De ademhaling
  3. Goede ontspanning
  4. Gezonde voeding
  5. Positief denken & meditatie.

Wat betekent yoga voor mij?

Alle 5 genoemde hulpbronnen geven mij -zowel in de yogales als in het dagelijkse leven- in meer of mindere mate een houvast. Voor mij is yoga vooral thuiskomen bij mezelf, bewustwording, rust, balans en energie ervaren in mijn lichaam en ontdekken dat ik nog steeds flexibel kan zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Evenwicht in alle lessen en dus ook in jezelf door:
 • Aanspannen & loslaten
 • Activiteit & ontspanning
 • Inademing & uitademing
Meld je aan voor 3 proeflessen

Gallery