bijCarina? Wie ben ik?

Ruim 28 jaar heb ik in de financiële sector gewerkt. In verschillende functies en verschillende rollen. De laatste jaren ervaarde ik disbalans in mijn werk; ergens goed in zijn maar er geen energie uithalen. Hoe ga je daar mee om en hoe houd je je staande in de hectiek van onze westerse maatschappij? Is dit nou écht wat ik wil?

 

Ik raakte de balans helemaal kwijt en stond niet meer in mijn eigen kracht. Met behulp van een coach heb ik deze fase in mijn leven heel bewust gemaakt en doorleefd. Dit was een hele moeilijke fase en nu terugkijkend ook een hele bijzondere fase in mijn leven. Ik heb geleerd om weer de regie over mijn eigen leven te nemen, mijn eigen lifedesign te creëren.

 

Het kon niet anders of het roer ging om! Ik heb de opleiding tot LifeCoach bij ATMA in Amersfoort gevolgd en de Yogadocentenopleiding in de Ashram van Arhanta Yoga in Sinderen. Ik ervaar dat yoga een perfecte aanvulling is op LifeCoaching. Het helpt in bewustwording, rust en balans. En het maakt je lichaam én geest flexibel.

 

Volgens de Sivananda Hatha Yoga die ik op de Yogadocentenopleiding heb geleerd, zijn er vijf
5 hulpbronnen waar je altijd en overal op terug kunt vallen

1.  De asanas (houdingen)
2.  De ademhaling
3.  Goede ontspanning
4.  Gezonde voeding
5.  Positief denken & meditatie.

 

 

Wat betekent yoga voor mij?

Alle 5 genoemde hulpbronnen geven mij -zowel in de yogales als in het dagelijkse leven- in meer of mindere mate een houvast. Voor mij is yoga vooral thuiskomen bij mezelf, bewustwording, rust, balans en energie ervaren in mijn lichaam en ontdekken dat ik nog steeds flexibel kan zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Yoga bij Carina

(Té) druk? Stress? Behoefte aan tijd voor jezelf? Leren  uit je hoofd te gaan en je lichaam te voelen?