Yoga bij Carina

(Té) druk? Stress? Behoefte aan tijd voor jezelf?

Leren uit je hoofd te gaan en je lichaam te voelen?

Bedrijfsyoga

 

Misschien zo’n gek idee nog niet!

 

Veel mensen gebruiken sport als een uitlaatklep. Niets mis mee. Maar wist je dat daar ook nadelen aan kleven. Een paar belangrijke verschillen tussen yoga en sport….

 

• In asana’s (zo worden houdingen in de yoga genoemd) ontvangen de spieren minimale voeding/zuurstof en krijgen de organen meer, terwijl in de sport de spieren de meeste voedingsstoffen krijgen ten koste van de andere organen;

• De meeste fysieke oefeningen hebben de neiging om gifstoffen in het lichaam op te bouwen, terwijl asana’s deze juist uit het lichaam afvoeren;

• De asana’s stimuleren het parasympathische zenuwstelsel, terwijl sport het sympathisch zenuwstelsel stimuleert.

 

Juiste deze laatste is zo belangrijk als je het al té druk hebt, of last van stress hebt. Door sporten kom je dan nog meer in de vecht/vluchtstand. De cijfers liegen er niet om, het aantal burn-outs blijft maar stijgen. Hoe ga je er voor zorgen dat je je lichaam weer gaat voelen en ervaren waar je grenzen liggen?

 

Is bedrijfsyoga iets voor jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op voor een offerte op maat.

 

In alle lessen -waar alles er mag zijn- worden (soms intensieve) houdingen -asanas genoemd- getraind. Door bewust met het lichaam, geest en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder.

 

Evenwicht in alle lessen en dus ook in jezelf door:

aanspannen & loslaten

activiteit & ontspanning

inademing & uitademing

 

Niets zweverigs!

Of je nu beginner of gevorderde bent, lenig of juist helemaal niet. Dat maakt niet uit, yoga is écht voor iedereen! Maar je doet yoga voor jezelf. Dus er is geen sprake van prestatie of competitie. Je oefent op je eigen niveau en leert dit te accepteren en te waarderen. Niets zweverigs, alleen maar ‘quality time’ voor jezelf!

 

Wat betekent yoga voor jou?

Wil je dit ontdekken dan zie ik je graag in mijn les Yoga in Oosterhout?